Whittier Foursquare

As the parents of three children, the owners’ goals for the remodel were simple: they wanted to improve the connection between the kitchen and family room, allowing the family to better interact with each other. The family also desired a larger living area and a more functional back entry and closet. The improved connection was achieved through the use of columns, which divide the spaces into distinct rooms and creating an open living area. The scale of the light-filled addition was carefully considered to allow for backyard space and maintain the historic character of the house.

View Project

Lake of the Isles Cottage

Longtime supporters of the arts, the owners of this charming Lake of the Isles cottage desired a better venue for hosting friends and fellow art patrons. The newly reconfigured floor plan now accommodates their modern lifestyle while providing a setting as welcoming for two as it is for many. The rooms, while much more open to one another and the surrounding landscape, maintain their historic scale and individual sensibility. Indoor living spaces extend to the outdoors through folding glass doors, which open to a new patio and adjacent pavilion.

View Project

Deephaven Craftsman

This kitchen grew out of Sunday Supper—our client’s standing invitation to 15 friends to make dinner together each week. When she remodeled her 1905 Craftsman-style lakefront house, she wanted a kitchen that would accommodate large parties, multiple cooks, and ample seating for kibitzers—yet be intimate enough for her own day-to-day use.

We designed a kitchen appropriately scaled to her various needs, all of it beautifully encapsulated within period-style cabinetry, glass, and finishes. For entertaining, the octagonal serving table at one end, large island, and multiple prep spaces around the perimeter suit Sunday Supper gatherings as easily as catered affairs for 100.

View Project